Valmennukset

Esittely

21. joulukuuta 2014. Kipuja ja mieliharmia. Miksi minä teen sitä mitä minä teen? Olin pitkään pohtinut omia hajanaisia tavoitteita. Etsin asiaa, joka veisi kaikkia tavoitteitani samaan suuntaan. Yrityksen kulttuuri ja arvot vaativat muutosta. Johtamisongelmia ja kasvua itse johtajana. Laatuongelmia tuotannossa. Henkilöstöhaasteita. Riskisesti oman talouden sijoitukset. Oman terveys ja inspiraatio vaati myös jäsentelyä. Perhe ja harrastukset olivat tärkeitä, mutta ei todellisuudessa kalenterin perusteella.

 

Tämän viiden vuoden aikana minulle jäsentyi loogisempi polku, siitä miten sinä voit saada sen mitä sinä tavoittelet liiketoiminnaltasi. Olin 10 vuotta kuin sumuisessa metsässä törmäten oikeisiin asioihin, mutta jäljestäpäin väärässä järjestyksessä. Nyt pystyn auttamaan sinua ja organisaatiotasi menemään sellaisessa järjestyksessä, että se tuottaa lopulta toivotun lopputuloksen.

Yrityksen kasvattaminen on vaikeaa ja liiketoiminnan kasvaessa uusia esteitä esiintyy edelleen vuoden ympäri. On tärkeää ottaa käyttöön johtamisjärjestelmä ja kehittää prosessi, jolla arvioidaan, suunnitellaan ja pidetään kaikkia vastuussa. Selventämällä ja yksinkertaistamalla yhden ja kolmen vuoden suunnitelmat annat mahdollisuuden määritellä organisaatiollesi parempia päämääriä ja EOS® antaa välineitä pitämään organisaatiota vastuullisena.

Valmennuspäivät

Ota yhteyttä

Mikä on EOS®?

 

EOS®-malli ™ tarjoaa visuaalisen kuvan kuudesta avainkomponentista, joita on kaikissa yrityksissä. Jokaista osa-aluetta on hallittava ja vahvistettava, jotta yrityksestä tulisi vahva. Tämä malli koskee sekä suuria että pieniä yrityksiä, kaikilla toimialoilla.

 

1. Visio

Ensimmäinen avainkomponettia kutsutaan Vision -komponentiksi. Tätä komponettia vahvistaakseen jokaisen organisaatiossa täytyy olla 100 %:sti samalla sivulla mihin olette menossa ja kuinka aiotte päästä sinne.

 

Kahdeksan kysymystä – kaikki jakaa vision.

 

2. Ihmiset

Toinen avainkomponnteista on Ihmiset -komponentti. Helppo sanoa, mutta me emme voi tehdä sitä ilman upeita ihmisiä. Tämä tarkoittaa että meidän täytyy ympäröidä itsemme upeilla ilmisillä ylhäältä alas, koska sinä et voita saavuttaa hienoa Visioo ilman upeita ihmisiä.

 

Oikeat ihmiset – oikeissa tehtävissä

 

3. Numerot

Kolmas avainkomponeteista on Numerot -komponentti. Tämän tarkoitus on poistaa kaikki fiilikseen, persoonallisuuksien, mielipiteiden ja egojen poistamista. Numerot -komponentin avulla kiteytät organisaation tekemisen kouralliseen absoluuttisia lukuja, jolloin tiedän missä tilassa asiat ovat todellisuudessa.

 

Tuloskortit ja mittarit

 

4. Issue eli esteet tai ongelma

Neljäs avainkomponentti on Issues -komponentti. Tämän komponentin vahvistaminen tarkoittaa tuloksellista ongelmien ratkaisua koko organisaatiossa – asettamaan ne oikein, ottaa niistä niskalenkki ja saamaan ne poistumaan ikuisesti.

 

Ongelmat – Tunnistetaan, keskustellaan ja ratkaistaan IDS

 

5. Prosessit

Viides avainkomponentti on Prosessit -komponetti Tämä on organisaation salainen ainesosa. Tämä tarkoittaa yrityksesi prosessien ”järjestelmällistämistä” tunnistamalla ja dokumentoimalla ydinprosessit, jotka määrittelevät yrityksesi johtamistavan – saat kaikki samalla sivulla keskeisten prosessivaiheiden kanssa ja saa sitten kaikki seuraamaan niitä luodaan johdonmukainen ja skaalautuva organisaatio.

 

Dokumentoitu – kaikki seuraa prosessia

 

6. Traction

Kuudes ja viimeinen avainkomponetti on Traction -komponetti eli johtaminen. Tämä tarkoittaa kurinalaisuuden, vastuun ja velvollisuuden tunteen tuomista organisaatioon. Tämän lopputuloksena Visio toteutuu todellisella tekemisen tasolla. Mikä on Rocs? Se on se tärkein projekti joka meidän täytyy saada tehdyksi.

 

Rocks – Kokoukset

 

EOS® menetelmä

Kun keskityt kaikkien kuuden avainkomponentin vahvistamiseen johtajana ja esimiehenä, kaikki asettuu paikalleen.

Kun kolme ensimmäistä komponenttia ovat vahvoja; Visio, Ihmiset ja Numerot. Alat luoda selkeän, läpinäkyvän, avoimen ja rehellisen organisaation, jossa kaikki tulee näkyvämmäksi ja alkaa ”polttaa kaikki ongelmasi”, mikä johtaa meitä vahvistamaan kolmea viimeistä komponenttia.

On olemassa satoja tapoja vahvistaa yrityksesi kuusi avainkomponenttia ja tuhansia kirjoja, jotka tarjoavat ohjeita kunkin komponentin vahvistamiseen. Joten myös sinä voit tehdä tämän – voit vahvistaa yritystäsi ja nostaa sen 5 % joukkoon parhaista yrityksistä.

Jos haluat hyötyä vuosien työskentelystämme johtajien ja esimiesten kanssa yli 10 000 tuntia hiomalla ja parantamalla menetelmää kuuden avainkomponentin vahvistamiseksi, pyydämme sinua yksinkertaisesti antamaan meidän auttaa sinua. Meidän intohimomme EOS®:n on ainoa olemassaolomme perusta, haluamme auttaa ihmisiä saamaan haluamansa liiketoiminnalta.

 

EOS Toolbox™

Antamalla hyviä ohjeita voi auttaa, mutta antamalla johtajalle tai esimiehille yksinkertaisia ja ennustavia työkaluja rakentaakseen ja pyörittääkseen hienoa liiketoimintaa. EOS Toolbox™ sisältää kattavan määrä yksinkertaisia työkaluja voidaksesi vahvistaa jokaista komponenttia liiketoiminnassasi.

EOS Process®

EOS Process® laittaa kaikki palaset yhteen sisältäen EOS:n työkalut oikeassa järjestyksessä tuottaakseen vahvistaakseen jokaisesta komponenttia liiketoiminnastasi. The EOS Process on sinun valitsema tie helpottamaan sinua saavuttamaan haluttuja lopputuloksia.

 

Miksi EOS toimii?

EOS®, the Entrepreneurial Operating System®, on yrittäjille ja johtajille suunnattu yksinkertainen, kokonainen, liiketoiminnan johtamiseen järjestelmällä, joka vahvistaa johtamista ja kiihdyttää yrityksen menestykseen.

EOS® auttaa ihmisiä saamaan haluamansa liiketoiminnastaan. Teemme sen tarjoamalla täydellisen järjestelmän yksinkertaisilla työkaluilla, jotka auttavat sinua tekemään 3 asiaa, joita kutsumme Visioksi, Tractioniksi eli suunnan johtamiseksi ja hyvän terveen työpaikan.

Visio, saada johtajasi ensin 100% samalle sivulle, jonne organisaatiosi menee ja miten se pääsee sinne.

Traction, joka auttaa johtajaasi tulemaan kurinalaisemmaksi ja vastuullisemmaksi, suorittamalla johdonmukaisesti tehtävät asiat hyvin ja saavuttaa visiosi kaikki osa-alueet.

Helthy johon oli hieman vaikea löytää sopivaa käännöstä tarkoittaa että autat johtajiasi tulemaan hyväksi, toimivaksi, yhtenäiseksi johtoryhmäksi, koska usein johtajat eivät useinkaan toimi yhdessä, yhtenä joukkueena.

Johtoryhmän toimiessa kuten joukkue toimii kulttuuri menee myös muuhun organisaatiossasi. Pääset pisteeseen, jossa koko organisaatiosi on kristallinkirkas visiossasi, kaikki ovat paljon keskittyneempiä, kurinalaisempia ja vastuullisempia toteuttamaan Visiosi, saavuttamaan johdonmukaisen Traction® auttaaa edistämään hyvää johtamista ja rakentaa toimivan ja yhtenäisen joukkueen.

 

1. EOS®

Toimin Suomessa EOS® -menetelmän impementaattorina. Jokaisella yrityksellä täytyy olla johtamisjärjestelmä ja tämä jos joku on kasvuhakuisen yrityksen johtamiseen tuloksellinen tapa saada tuloksia. Järjestelmästä hyötyy pienestä pk-yrityksestä jopa 200 hengen yhtiöt.

 

Pyydä minut ilmaiseen 90 min EOS® -järjestelmän esittelyyn!

Lisätietoa menetelmästä: EOS

Valmennuspäivä alkaen 3670 euroa sis. alv.  Et maksa mitään jos et ole tyytyväinen.

 

2. Innostus ja intohimo

Kohtaan usein ihmisiä, joista näkee heidän tekevän asioita jotka itse asiassa ei ole heille kovin innostavia ja tärkeitä. Tulokset ovat tietysti sen mukaisia. Johtajan tehtävä on auttaa heitä löytämään ne asiat ja tehtävät jotka ovat innostuksen ja intohimon kohteita. Sen jälkeen ihminen kasvaa täyteen mittaansa.

 

Kartta

Valmennuspäivän aikana löydät ne asiat, joita sinä tai organisaatiosi haluat ja teemme listan niistä asioita, joita sinä ei oikeastaan haluakkaan tehdä. Järjestämme kiinnostuksen kohteesi tärkeysjärjestykseen ja saat selkeyden tavoitteisiisi.

 

Valmennuspäivä alkaen 3670 euroa sis. alv.

 

3. Tavoitteet ja tekeminen

Miten liiketoimintasi voi? Onko tuote kunnossa ja helppo myydä, toimittaa ja laskuttaa? Entä henkilöstösi? Puhkuuko he intoa? Mitä asiakkaasi kertoo teistä? Pullisteleeko henkilökohtainen pankkitilisi vai stressaako se? Miten sinä ja perheesi voi?

 

Kompassi

Valmennuspäivän aikana Kartassa määritellyt laajemmat asiat viedään yksityiskohtaisempaan tavoitekarttaan, jossa tavoitteet on jaettu osatavoitteisiin. Tiedät myös sen, miksi sinä tavoittelet niitä asioita, jotka olet valinnut. Määrittelemme mitä tekemällä tavoite toteutuu ja löydämme kuka/ketkä sinua auttaa, jotta pääset tavoitteisiisi. Tuomme pohjan tavoitteiden visualisointiin esim. OnePageriksi tai Goal Mapiksi.

 

Valmennuspäivä alkaen 3670 euroa sis. alv.

Ota yhteyttä