Podcast

3L Logistiikka -podcast -esittely

Tervetuloa kuuntelemaan 3L-Learnership podcastia. Nimi Learnership tulee sanoista logistiikka, johtaminen ja Lean, sillä ne kaikki vaativat monessa mielessä jatkuvaa oppimista. Kun huomasin ettei näistä aihealueista löytynyt podcasteja, syntyi ajatus perustaa itse sellainen. Lisäksi huomasin, että Podcast on välineen erittäin mukava uuden oppimiseen, paikasta riippumatta. 

Tavoitteenani on puolittaa turha työ Suomesta niin toimitusketjuista kuin sisälogistiikankin eri alueista, ja varmistaa näin meille tärkeän kilpailukyvyn paraneminen. Vierainani tulee luonnollisesti olemaan leanin, logistiikan ja johtamisen ammattilaisia sekä asiantuntijoita. Uskon, että osaamisen jakamisella voimme merkittävästi parantaa suomalaisen logistiikan, tuotannon ja johtamisen tasoa. Toivon, että sinä saat haastateltavilta uusia ajatuksia, ideoita ja ennen kaikkea inspiraatioita omaan johtamistyöhön sekä toiminnan kehittämiseen. Voit myös itse ehdottaa mielenkiintoisia henkilöitä haastateltavaksi. 

3L-Learnership

Mitä logistiikka on minulle?  Teollisuuden sisälogistiikan, tuotannon, kuljetuksen ja julkishallinnon kuten sairaaloiden sekä turvallisuussektorin logistiikassa on vielä huomattava potentiaali turhan työn puolittamiseen ja läpinäkyvyyden parantamiseen. Uskon automaattisen tunnistuksen keinojen ja liikkuvan tiedonkeruun nostavan niin tehokkuutta kuin myös laatua.

Entä mitä on Lean? Lean-yhdistyksen sivuilla on hienosti kiteytetty asia: ”Lean-filosofia on ajattelutapa, jossa organisaatioiden ja henkilöstön ongelmaratkaisutaitojen järjestelmällinen kehittäminen on kaiken keskiössä. Se tarkoittaa työyhteisön toimintamallien perusteellista ja avointa arviointia sekä niiden jatkuvaa parantamista. Tärkeintä ei ole vauhti, vaan päättäväinen, jatkuva liike kohti tavoitteita.” Lean ajattelu on yksi suurimmista mahdollisuuksistamme purkaa niin tuotannon kuin asiakasvirran pullonkauloja,  johtamisessa yhdessä tekemiseen ja läpinäkyvyyttä kokonaisuuteen. Lean vaatii johtamista siinä missä johtaminen Leaniä. Johtaminen on asia, joka muistaa laittaa nöyräksi joka päivä. Tässä ei voi olla epäonnistumatta.

Opin seuraavan Jari Sarasvuolta: V6 on johtamisen moottori ja voimansiirto. Eli kun muistamme visioida,  viestiä, vaatia, valvoa, valmentaa ja vaihtaa ollaan jo aika hyvin edistytty. Unohtuiko jokin? Voimansiirto on ihmisistä välittäminen. Vaatiminen tuo kipua joskus molemmille. Mutta se on välttämätöntä, jotta sinulla säilyy oikeutus vaatimiseen.  Voit lukea aiheesta myös tästä! 

 

Podcastin tuottaja työskentelee Finn-ID Oy:n toimitusjohtajana ja osakkaana.

Ps. Haluatko liittyä postituslistalleni ja saada näin ensimmäisenä tiedon siitä, kun olen luonut uuden artikkelin? Se onnistuu parhaiten alla olevan painikkeen kautta!

Siirry tästä!
JP_Slide3

Kuuntele 3L-Learnership -podcastini!